trešdiena, 2013. gada 25. septembris

28. septembra ēdienkarte Berga Bazārā

Šī rīta gaidītakais e-pasts bija ziņa no mūsu šefpavāra Kārļa par sestdienas tirdziņa ēdienkarti. Kā jau daži no jums zin, bet nezinātājiem pastāstīšu -  Kārlis ir amerikāņu izcelsmes latvietis, kurš savas pavārprasmes apguvis prestižajā "Cordon blue" pavārskolā, bet meistara prasmes slīpējis daudzos un dažādos restorānos ASV un Latvijā. Un nu viņš ir gatavs iepriecināt Berga apmeklētājus ar vēsai rudens dienai piemērotu ēdienkarti.

Pavadošajā e-pastā ir neliels komentārs par to, kādēļ atsūtītā ēdienkarte ir angļu valodā :" I cant really translate this to sound "sexy". Te nu man jāsaka, ka arī mans tulkojums ir diezgan "sauss", bet viss kļūst savādāk, kad sāc iedomāties vēsu rudens dienu Berga Bazārā, glāzi ar karstu ābolu sulu, kurai pievienots arī viskijs papildus siltumam, sulīgu sacepumu ar gaileņu mērcīti vai piparkūku mīklas tarti ar dzērveņu pildījumu... nom - nom - nom :)

Tātad sestdien, 28. septembrī tevi gaida šāds vēlo brokastu/ pusdienu piedāvājums:

Karsts ābolu, dzērveņu un cidoniju morss
Ls. 1.00

Viskija piedeva karstajam morsam
Ls 1.00

Tērvetes Alus
Ls 1.50
Izmaiņas ēdienkartē - šefs saka, ka ārā pārāk auksts laiks alus baudīšanai :)

Pikanta ķirbju zupa ar lociņu pesto un saldskābmaizes grauzdiņiem
Ls 2.00

Kartupeļu, ķirbju un pastinaku sacepums ar gaileņu krēma mērci
Ls 2.50

Jēra gaļas burgers ar tomātu čatniju un mārrutku mērci
Ls 3.50

Piparkūku tatre ar dzērveņu krēmu un Šveices bezē
Ls 1.50


Es pilnīgi noteikti gaidu sestdienu un pagaidām nosūtu jums virtuālus sveicienus no Kārļa un Uģa ( kurš šajā foto noteikti ir aizkadrā!). 

Savdabīgu garšu medniekus sestdien tirdziņā gaida arī tādi papildinājumi kā salskābmaize ar medu no Līvāniem ( noteikti pamēģiniet! ), tomātu un ābolu ievārījumu ar lavandu. Vēsajai sezonai īpaši aktuāls varētu būt arī ābolu ievārījums ar citronu un ingveru - kad mazās degustācijas burciņas nonāca manā īpašumā, tieši šis ievārījums tika notiesāts pirmais, jo tā garša... It kā pazītamā āboļu zafte, bet ar tādu austrumnieciski pikantu pieskārienu... Un par saldskābo smiltsērkšķu ievārījumu nemaz nerunāsim :) 

Tā, pēc sī ieraksta pabeigšanas jādodas otrajās brokastīs.

Veseli ēduši :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru